Na een harde week werken, is het voor ons weer de tijd om de blog te schrijven en voor jullie om die te lezen. Deze week hebben we eigenlijk alleen maar de apps verder gecodeerd en de database opgezet.

Ondergetekende was bezig met Java schrijven voor de Android-versie van de app. Ik kan helemaal geen Java, maar met tutorials, trial and error en geluk kom je toch een heel eind, zo blijkt (geen zorgen, alle code zal door professionals nagekeken worden voordat de app gereleased wordt). Deze week is het bij de Android-versie gelukt om in te loggen in de app met Facebook en Google. Ook kan je nu een account aanmaken met je E-mail. Je kan alleen nog niet inloggen, maar dat komt volgende week.

Bij de IOS-versie gaat alles net wat langzamer. De app is wel verbonden met de database, maar inloggen kan nog niet. Maar ook dat zal volgende week wel goedkomen. Het IOS-team is druk bezig met tutorials om X-code onder de knie te krijgen. Nu is het wel heel belangrijk om relevante tutorials te vinden. Je wil allereerst dingen leren die je voor je eigen app kan gebruiken, want dat is wel zo tijd efficiënt.

Waarom Joshua het dan ook in zijn hoofd haalt om tutorials voor een weer-app te gaan bekijken is een groot raadsel. Hij heeft deze week gebruikt om een weer-app te bouwen. Erg leuk hoor, maar werkelijk totaal niet relevant voor ons project.

Maar dit is nog niet de zwakste actie van de week. Want de eerste plaats is namelijk gereserveerd voor Georghy, die op vrijdag ‘s werelds beste excuus losliet in de groep om niet naar kantoor te komen. Het is heus begrijpelijk als je niet naar kantoor kan komen als je ziek bent, of als je oma in het ziekenhuis ligt of iets in die trant. Maar nee, van alles waar Georghy mee kon komen, kwam hij met het excuus dat zijn fietsband lek was en dat hij daardoor niet naar kantoor kon. Prima joh! Maar hij heeft uiteraard thuis gewerkt.

Verder zijn we tijdens de pauzes weer naar het stadshart gegaan om Eazie en McDonalds te halen, en om even los te komen van het kantoorleven. Ook is er iemand losgegaan op mij omdat ik het corvee niet op tijd deed. Want ik heb toch helemaal niks beter te doen hier op kantoor.

Dat was het weer deze week! Lees volgende week weer voor opnieuw wat totaal irrelevante maar leuke informatie!