De week is alweer voorbij, dus het is tijd voor de blog! Deze week was het prototype van de app af, dus konden we er testen mee doen. Ook was de landingspage afgerond, maar dat was minder de focus van deze week. Deze week konden we ook beginnen aan het daadwerkelijk ontwikkelen van de applicatie!

Allereerst hebben we wat task-based user tests uitgevoerd. Bij deze test moet de testpersoon enkele taken uitvoeren binnen de app, om te kijken hoe gebruiksvriendelijk de app is. De vier lieden van het ontwikkelteam hebben allemaal enkele mensen uit hun omgeving gekozen om de test mee uit te voeren. Toen bleek dat de resultaten positief waren, zijn we snel aan de slag gegaan met het schrijven van de app.

Een iemand houdt zich bezig met X-code voor Apple-toestellen, en één iemand is bezig met Java voor Android, in de Android Software Developer Kit. Niemand van ons team is programmeur, de enige code die we kennen is HTML en CSS. Dat is helemaal niet indrukwekkend, dus het is best een uitdaging om met echte programmeertalen aan de slag te gaan. Maar na vele uren van tutorials, gevloek en zogenaamd ziek zijn, begint de Android-app vorm te krijgen, met dank aan ondergetekende. Het skelet van de app is er al. Het design en al het andere belangrijke nog niet, maar de navigatie wel. Met de IOS-app schiet het echter minder op, dus verwacht dat de IOS-app met heel veel vertraging zal komen. X-code ziet er mooi uit, maar het is niet intuïtief om mee te werken.

Verder is de voorlopige versie van de website af. Als je nu naar www.jassie.nl gaat, dat zal je niet meer naar de website van Crossping geleid worden. In plaats daarvan krijg je een mooie onepager te zien, waar alles over de toekomstplannen van Jassie te vinden is. Neem eens een kijkje!

Al met al was het dus voor de meeste van ons een productieve week. Voor degene die echter met X-code bezig was, was het een stuk minder productieve week, maar we maken ons geen zorgen. Alles zal uiteindelijk op zijn plek vallen.