De week is weer bijna voorbij, dus tijd voor onze blog! Deze week stond weer in het teken van het ontwikkelen van de apps. Maar er is ook een kleine verandering ondergaan met betrekking tot de blog. Renato, die eerst verantwoordelijk was voor de blog, heeft het te druk met het ontwikkelen van de Android app, maar zal zijn talenten wel voor de blog gebruiken als redacteur. Aangezien ik (Georghy) toch alleen maar muesli repen en chocolade aan het eten was de hele dag, heb ik deze taak op mij genomen. Jullie moeten het vanaf nu dus met mij doen!

Zoals eerder aangegeven is Renato flinke stappen aan het maken als het gaat om de Android app. De basis van de app is af, dat wil zeggen de meeste functionaliteiten werken, het ziet er alleen nog niet uit. Maar zoals ze bij onze opleiding zeggen: vorm volgt functie. Hij is deze week bezig geweest met het menu en heeft hier wat aanpassingen gedaan ten opzichte van het high fidelity prototype. Zo zijn er een paar functies en nutteloze menu’s uit gesloopt om de app nog gebruiksvriendelijker en sneller te maken voor jullie!

Niet alleen bij het het schrijven van de blog zijn wat veranderingen ondergaan. Ook bij het ‘iOS-team’ is er wat veranderd. Joshua (van de weer app), heeft deze week geen weer app gemaakt. Hij heeft zich echter wel beziggehouden met het maken van de gebruikersinterface van de app, dus datgene wat jullie zien en gaan gebruiken. Daarnaast is Joshua vanaf deze week de beheerder van de website, Jassie.nl. Dus als de website opeens verdwenen is of als er allemaal spelfouten staan, dan weten jullie wiens schuld het is.

Robin is vanaf nu hoofd ‘iOS-development’ en heeft zich deze week bezig gehouden met wat er op de achtergrond van de iOS-app gebeurt. Denk aan zaken zoals het inloggen en een account aanmaken met Facebook, Google en e-mail. Dit werkt nu allemaal en ook de iOS-app begint vorm te krijgen.

En wat heb ik dan gedaan, vraag je je misschien af. Ik heb de band van mijn fiets geplakt en heb mezelf volgestouwd met Eazie, chocolade en mueslirepen. Verder heb ik mij beziggehouden met de QR-codes en de database. Ik ben filmpjes gaan kijken over databases, hoe wij deze gaan koppelen, hoe wij hier data uit kunnen ophalen en kunnen versturen naar de apps. Aangezien ik hier op zijn zachtst gezegd niet heel goed in ben en niet veel verstand van heb, ben ik in mijn netwerk gaan kijken of er iemand is die mij kan helpen. Die was er gelukkig! Ik heb samen met hem een begin gemaakt en het is nu mogelijk een QR-code te genereren aan de hand van persoonsgegevens uit de database.

Het was dus een succesvolle week. Graag hoor ik van jullie wat jullie van deze nieuwe manier van blogs schrijven vinden. Voor ik jullie allen een fijn weekend wens wil ik Tom nog even bedanken voor zijn hulp, dus bij deze, je maakt het leven van Jassie weer iets makkelijker!

Dit was de wekelijkse blog weer, ik wens jullie allen een fijn weekend en mochten jullie gaan stappen of naar een evenement gaan, denk dan aan je Jassie!